Business Mașini și Scule Utilaje Producție Mobilier

Cum finanțezi dezvoltarea afacerii? S-a lansat programul POR 2.1.A. Depunerea proiectelor începe pe 8 iulie

Felder Gruppe România atrage atenția asupra programului de finanțare POR 2.1.A. Ei sunt primii care s-au pregătit, au creat o pagină web dedicată și un sistem prin care să îi ajute pe cei interesați în accesarea acestor fonduri. Și eu tot de la ei am aflat.

Cine poate accesa aceste fonduri

POR 2.1.A poate fi accesat de microîntreprinderile înființate înainte de 3 ianuarie 2018, care au obținut profit din exploatare la sfârșitul ultimului exercițiu financiar. Nu este dedicat companiilor nou înființate, de tip start-up. Așadar, nu este un program care te ajută să descoperi antreprenoriatul, ci te susține în faza următoare, când afacerea a trecut de primii pași și vrei să o dezvolți mai mult. Cu ajutorul acestui program se poate obține o finanțare între 25.000 și 200.000 de euro. Finanțarea nerambursabilă trebuie să fie de maxim 90% din valoarea proiectului, iar procentul de cofinanțare este de 10% din valoare. Totul prin programul POR 2.1.A.

Ce este P.O.R. 2.1.A

Programul Operațional Regional (POR) este unul dintre programele prin care România poate accesa fondurile europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). POR 2014–2020 își propune ca obiectiv general creșterea competitivității economice și îmbunătăţirea condițiilor de viață ale comunităților locale și regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, infrastructurii și serviciilor, pentru dezvoltarea durabilă a regiunilor, astfel încât acestea să își poată gestiona în mod eficient resursele și să își valorifice potențialul de inovare și de asimilare a progresului tehnologic.

Acest obiectiv general este structurat în 11 axe prioritare. A doua axă prioritară (Axa prioritară 2) are obiectivul „Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii”. Suma alocată este de 877,11 mil Euro și finanțează construcția/ modernizarea și extinderea spațiului de producție/servicii IMM, inclusiv dotare cu instalații, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, mașini, inclusiv noi tehnologii crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferente, potențialii beneficiari fiind IMM-urile.

În cadrul Axa prioritară 2, prioritatea de investiții 2.1 este „promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri„. Și acum am ajuns la POR 2.1.A dedicat microîntreprinderilor. Adică, vouă (a)celor (afaceri) mici, dar cu gânduri mari! Pare că e momentul vostru!!! Perioada depunerii cererii de finanțare este 08/07/2019 ora 12:00:00 – 08/11/2019 ora 12:00:00, cu mențiunea că această perioadă de depunere a proiectelor poate fi redusă în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.

Felder Gruppe Romania pregătită pentru POR 2.1.A

În pagina Felder Gruppe România dedicată programului, https://felder-gruppe.ro/program-por-2-1a/ găsiți informații legate de eligibilitate, valoarea ajutorului financiar nerambursabil, perioada de implementare, cheltuieli eligibile, exemple de echipamente finanțate, cheltuieli sau activități neeligibile. Intenția Felder Gruppe România este ca cei care vor să se dezvolte sau să-și retehnologizeze fabricile să știe că prin accesarea acestor fonduri pot achiziționa utilajele lor. De asemenea, arată că sunt pregătiți să îi sprijine pe tot parcursul proiectului, că sunt la dispoziția lor dacă vor să depună proiectul pentru accesarea acestor fonduri. Felder Gruppe Romania a înțeles cum funcționează online-ul și știe foarte bine cum să îl folosească pentru a comunica cu piața. Felicitări Felder Gruppe România!

Dacă vreți să aflați mai multe informații despre POR, puteți accesa website-ul inforegio.ro, în mod special pagina următoare, unde puteți afla informații direct de la sursă.

Dan

Am avut șansa să lucrez în diverse departamente. Astfel am acumulat experiență în Finance, Accounting, Logistic, Sales, Operations, Marketing. Sunt un om de echipă și un all around player. Sunt antreprenor, am coordonat vânzarea unui business de lacuri și vopsele pentru lemn către o multinațională. În 2016 am descoperit lumea digitală, publishingul și marketingul online. De atunci mi-am mutat experiența acumulată și aptitudinile în online.

Adaugă comentariul

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Abonează-te la newsletter

ro_RORomanian